Je mag me best serieus nemen

 

Theater voor en door kinderen

Een boek met theaterscènes die voor en door kinderen (10+) gespeeld kunnen worden. Ze zijn afzonderlijk lees- en speelbaar, maar ook geschikt om een voorstelling van te maken. De bundel bevat 37 melancholieke scènes over verlangen naar vroeger als je nog jong bent, over opnieuw beginnen, een huisdier met ADHD, de kracht van het nu, diepe diepe eenzaamheid, over verliefde vaders en opscheppende moeders en wanneer nou toch die puberteit begint. Een boek over je jeugd verliezen als je net tien bent geworden.
Vroeger leek alles zo duidelijk.

Ik at mijn boterham om groot te worden.

Ik ging naar school om te leren.

Ik was de beste van de klas.

Pas later ontdekte ik dat je nooit ergens het allerbeste in kunt zijn, dat er altijd ergens nog wel iemand rondliep, die iets nog beter, nog hoger, nog sneller kon. Daarvoor dacht ik dat de hele wereld alleen maar zijn adem inhield tot ik eindelijk groot genoeg was.

Het was volstrekt duidelijk dat alles dan helemaal goed zou komen.

Ik zou het nieuws presenteren en de mensen vertellen hoe het verder moest.

Ik zou minister president worden en zorgen dat iedereen opstond met een lach.

Ik zou met Willem Alexander trouwen en drie zonen baren.

Maar nu weet ik het niet meer.

 

Theaterboek, 2009

ISBN/EAN 978-90-78644-15-6, € 10,-

 

Overige titels verkrijgbaar bij Theaterboek: Lachen zullen we, Niemand in het bijzonder en Feest! Zie bibliografie.