Boekenleeuw 2016!

Hotel Bonbien was genomineerd voor de Boekenleeuw!  Dit is de Vlaamse prijs voor het best geschreven en mooiste Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken van de laatste anderhalf jaar. De andere genomineerden zijn Catharina Valckx, Toon Tellegen en Koos Meinderts. Uiteindelijk won Koos, maar Enne vond het een grote eer naast deze genomineerden op het podium te mogen staan.
Meer info en stemmen: http://www.boekenbeurs.be/boekenleeuw-boekenpauw

In augustus 2017 in de winkel: Ik ben Vincent en ik ben niet bang.

Vincent wordt gepest op school. School is voor hem net survivallen: je weet nooit precies wanneer je welke ramp kunt verwachten, dus je kunt je maar beter goed voorbereiden. Hij kent het SAS Survival Handboek dan ook uit zijn hoofd. En hij heeft altijd een blikje met handige survivalspullen bij zich. Maar het ergste moet nog komen: schoolkamp. Hij heeft nog zeven dagen om zich voor te bereiden. Dan komt er een nieuw meisje bij hem in de klas, De Jas, en dat verandert alles…

 

 

 

 

kinderboekenborrel

Sammie en opa van Enne Koens bekroond met een Vlag en Wimpel

De Griffeljury heeft op de jaarlijkse Midzomerkinderboekenborrel in Amsterdam de Zilveren Griffels, Penselen, Paletten en Vlag en Wimpels uitgereikt voor de beste kinderboeken van 2013. Enne Koens ontving uit handen van juryvoorzitter Aad Meinderts tijdens de drukbezochte middag een Vlag en Wimpel voor haar boek Sammie en opa. Een Vlag en Wimpel is een eervolle vermelding van de jury. De Gouden Penseel wordt traditiegetrouw uitgereikt in de week vóór de Kinderboekenweek. De Gouden Griffel op het Kinderboekenbal, aan de vooravond van de Kinderboekenweek.

Uit het juryrapport van de Griffeljury 2014:

‘Hoe meer je leest in Sammie en opa, hoe meer je zou willen lezen. En daarmee doet Enne Koens de grote schrijvers die in het verleden prachtige opa’s met heerlijke kleinkinderen schiepen, net zo goed vergeten als dat ze hen in herinnering brengt. Deze opa gun je ieder kind.’

Sammie en Opa is Koens derde boek. Zij oogstte al veel lof in de pers. Volkskrant: “Enne Koens doet de grootmeesters even vergeten.” (4 sterren). Nu staat ze op de tiplijst voor de Nederlandse Kinderjury, dé publieksprijs voor kinderboeken. Onlangs won Koens de Jonge Jury debuutprijs gewonnen voor Vogel! In een overvol Circustheater nam zij de prijs in ontvangst. Ook schrijft zij drama, proza en liedjes. Theater schreef ze onder andere voor theatergroep Artemis, theatergroep Max, De Toneelmakerij en het Gasthuis. En vulde ze twee zomers de Studio 7 tent op De Parade met haar eigen muziektheatergroep ‘Het Paleis voor Volksvlijt’. In 2013 verscheen het veelgeprezen Sammie en opa. Een ontroerend voorleesboek voor 7 jaar en ouder. Een nieuw jeugdboek, genaamd Hotel Humus, is in de maak.