Agenda

Die zomer met Jente ligt bijna in de winkel! Om precies te zijn op 19 juni 2019. Een boek over opgroeien en vriendschap in een vinex wijk.

Ze verzonnen een plek, een oord zonder kerk,

van planken, beton en haastig metselwerk,

een pad, een speeltuin, parkeergelegenheid,

de straten staan vol, maar de hemel is wijd.

Huizen en tuinen, schuren en zolders.

Tien jaar geleden waren hier polders,

wat boerderijen langs een slingerend pad,

gras tot de einder en ver weg de stad.

Komende zomer speelt de verschrikkelijk mooie muziektheater voorstelling: De Eeuw van Ariane van theatergroep Ausdauer. Enne schreef de tekst. Komt dat zien!

29 juni 2019 | Smallingerland | 15:00 en 20:00 | Festival Simmerdeis

30 juni 2019 | Smallingerland | 13:30 en 17:00| Festival Simmerdeis

Wat doe je als je tijdens de verbouwing van je pas gekochte, 80 jaar oude binnenvaartschip een doos met liefdesbrieven vindt? Een heimelijke correspondentie uit de jaren 70 tussen een schippersdochter en haar verkering, verstopt achter de betimmering van één van de bedsteden. Daniël Lehmann, mede-oprichter van Ausdauer en eigenaar van de ROAN, ging op zoek naar de brievenschrijvers en leerde zo niet alleen de bijzondere geschiedenis van het schip kennen, maar ook het verhaal van schippersdochter Ariane en haar vader.

Ik ben Vincent en ik ben niet bang
Sinds afgelopen herfst ligt  ‘Ik ben Vincent en ik ben niet bang’ in de winkel. Een boek over Vincent, die overleven tot zijn tweede natuur heeft gemaakt. Het is geïllustreerd door Maartje Kuiper en won de 2de prijs voor de mooiste omslag van 2017 van LIBRIS.

Hotel Bonbien
Hotel Bonbien was genomineerd voor de Boekenleeuw!  Dit is de Vlaamse prijs voor het best geschreven en mooiste Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken van de laatste anderhalf jaar. De andere genomineerden zijn Catharina Valckx, Toon Tellegen en Koos Meinderts. Uiteindelijk won Koos, maar Enne vond het een grote eer naast deze genomineerden op het podium te mogen staan.

Meer info: http://www.boekenbeurs.be/boekenleeuw-boekenpauw
In mei kreeg Hotel Bonbien de tweede prijs van de Vlaamse Kinderjury. Hotel Bonbien is ook in het Duits uitgegeven bij uitgeverij Gerstenberg. De Italiaanse en Turkse uitgave komen er aan!

Vlag, wimpel en Vlaamse Kinderjury
Op 10 mei jl. ontving ‘Sammie en opa’ de derde prijs van de Vlaamse kinderjury. Wat geweldig dat zoveel kinderen op het boek stemden. In de zomer van 2014 werd het boek ook al bekroond met een Vlag en Wimpel.

Sammie en opa
Sinds juni 2013 ligt het kinderboek Sammie en Opa in de winkel. Een ontroerend avontuur voor een kleinzoon en zijn Opa, voor 7+ De recensies zijn lovend. Hier is een interview te horen over het boek op RTV Utrecht. Vanaf 9 minuten en 20 seconden: http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/radiomutrecht/aan-tafel/20130913-1300

Jonge Jury 2013
In april 2013 won Enne Koens de Jonge Jury Debuutprijs voor Vogel. 

En verder…
Enne geeft les bij het Wilde Westen, UCK en HKU in Utrecht, Schrijversvakschool Amsterdam en de Stichting Buitenkunst. Ook geeft zij presentatietrainingen waarin schrijven en acteren als middel worden gebruikt het publiek te bereiken, via Artesc. Voor persoonlijke coaching op het gebied van presentatie of begeleiding bij de ontwikkeling van een manuscript of (theater)tekst neem contact op dmv het contactformulier.