Vincent

ik_ben_vincent_en_ik_ben_niet_bangVoor Vincent is school net als survivallen: je weet nooit precies wanneer je welke ramp kunt verwachten, dus je kunt je maar beter goed voorbereiden. Hij kent het SAS Survival Handboekdan ook uit zijn hoofd. En hij heeft altijd een blikje met handige survivalspullen bij zich. Maar het ergste moet nog komen: schoolkamp. Hij heeft nog zeven dagen om zich voor te bereiden. Dan komt er een nieuw meisje bij hem in de klas, De Jas, en dat verandert alles…

 

 

Hotel Bonbien

Omslag Hotel Bonbien

Siri is woont met haar prettig gestoorde familie in Hotel Bonbien aan de N19 in Frankrijk. Bonbien is een hotel voor mensen op doorreis. Ze willen altijd verder, zegt Siri’s vader. Meestal drinken ze alleen een kopje koffie of gaan ze naar de wc. Soms blijven ze een nachtje slapen. Siri vindt het de mooiste plek op aarde en wil er nooit meer weg. Maar haar ouders hebben steeds vaker ruzie. Siri is bang dat ze gaan scheiden en het hotel moeten verkopen. Alleen een wonder kan hen redden… Dat wonder komt er, maar heel anders dan Siri zich ooit had kunnen voorstellen. De illustraties zijn van Katrien Holland.

 

Vlaamse kinderjury

Vlaamsekinderjury
Naast de Vlag en Wimpel van het CPNB ontving Sammie en opa nu ook de derde prijs van de Vlaamse Kinderjury. 7000 Vlaamse kinderen brachten hun stem uit in verschillende leeftijdscategorieën. Wat een eer om in hun top drie te mogen eindigen!