Enne geeft les

Schrijflessen
Komende zomer geeft Enne weer les bij Buitenkunst en bij de kinderboekwinkel…

Masterclass Dichten van vr 22 juni 20:00 t/m 24 juni 18:00 uur:
Over korte en lange zinnen,
zintuiglijk schrijven en metaforen verzinnen
die zo kloppen dat ze de clichés van de toekomst zullen zijn.
Over rijm en hoe het toe te passen,
of juist niet.
Over het oproepen van beelden.
Woorden die bestaan, en woorden die nog niet bestaan.
Concrete woorden, ontoegankelijke woorden
en ontroerende woorden.
Over rijm, herhaling en klank.
Maar vooral over hoe het onzegbare te zeggen
op jouw volstrekt eigen manier.

En een week over Inspiratie van 11 t/m 18 augustus
Citronella, een opgevangen gesprek in de trein, muziek, koud water, dwang, alle tijd of juist een gebrek aan tijd: de meest onverwachte dingen kunnen inspiratie opleveren. Toch vindt elke schrijver zichzelf ook weleens starend naar een leeg papier of een knipperende cursor. Deze week wordt een onderzoek naar waar jouw motor zit. Hoe krijg je jezelf op gang? Wat zijn de perfecte omstandigheden en kan je die ook afdwingen? En durf je ze daarna ook weer zonder pardon af te schaffen? In stilte, in rumoer, het eerste idee, het beste idee, kort en langzaam of lang en snel: we gaan het uitproberen en zien wat er gebeurt.

Schrijfles voor kinderen!
In mei en juni verzorgt Enne opnieuw schrijflessen voor jonge schrijvers in de kinderboekwinkel Utrecht. In drie bijeenkomsten van anderhalf uur voor ervaren en beginnende schrijvers van 10- 15 jaar ga je samen met Enne op zoek naar het allerbelangrijkste ingrediënt voor een schrijver: inspiratie.

Jubeltenen, moedervlekken, de zon of de regen, muziek, stilte, een gesprek in de trein of een gefantaseerde dialoog: De meest onverwachte dingen kunnen inspiratie opleveren. Door heel veel verschillende oefeningen onderzoeken we waar jij inspiratie van krijgt.

Bijeenkomsten:
woensdag 23 mei  16.00 – 17.30 uur
woensdag 6 juni    16.00 – 17.30 uur
woensdag 20 juni  16.00 – 17.30 uur

Voor meer info zie: www.kinderboekwinkel.net

Training en coaching
Enne geeft trainingen en coaching op het gebied van presenteren en wetenschappelijk schrijven via Artesc. Daarin komen onderwerpen aanbod als: hoe gebruik ik mijn lichaam en mijn stem wanneer ik voor een grote groep mensen sta (theater). En ook: hoe bouw ik mijn verhaal op, hoe kan ik helder formuleren wat ik bedoel, hoe overtuig ik (schrijven).  Zij geeft training op universiteiten, Hogescholen en bij bedrijven.Voor meer informatie, mail naar: enne.koens@artesc.org

Individuele coaching voor het bedrijdsfleven, politiek, Ted- en inspirational talks geeft zij via Speak to Inspire: enne@speaktoinspire.nl, zie www.speaktoinspire.nl