Enne geeft les

Schrijflessen
Komende zomer geeft Enne les bij Buitenkunst. Schrijven voor jeugd, 12 t/m 19 augustus 2017.
Gruwelgedichten, fabels, dieren met menselijke eigenschappen, vreemde werelden, vriendschap, ouders, pratende huisdieren, tijdreizen: in verhalen voor de jeugd is alles mogelijk. Maar het schrijven ervan komt niet minder nauw. Sprookjes en fabels zijn voorbeelden van verhalen die juist heel betekenisvol gecomponeerd worden. En in jeugdliteratuur mag een (subtiele) moraal nog steeds. Een week waarin we ons gaan storten op het vinden van de juiste toon, het creëren van nieuwe helden en het uitproberen van heel veel verschillende vormen.

Schrijfles voor kinderen!
Speciaal voor ervaren schrijvers tussen de 10 en 15 jaar, die al eerder schrijflessen volgden, organiseren we een masterclass. Tijdens de bijeenkomsten werk je aan één kort verhaal. Onder begeleiding van Enne schaaf je aan je verhaal, schrap je woorden en zinnen en schep je nieuwe werelden tot je uiteindelijk de meest perfecte versie op papier hebt staan. Tussen de bijeenkomsten door werk je thuis aan je verhaal en voor de bijeenkomst stuur je wat je geschreven hebt op naar Enne. Zij zal steeds feedback geven op je verhaal en tips om het nog beter te maken.

Tijdens de laatste bijeenkomst lees je een stuk van je verhaal voor voor publiek. Je (groot)ouders, zussen, broers, buren en vrienden zijn hier heel welkom bij. We nodigen ook een uitgever uit om de verhalen te beluisteren en van feedback te voorzien.

De bijeenkomsten zijn op:
Vrijdag 15 september van 16.00 – 17.30 uur
Vrijdag   6 oktober       van 16.00 – 17.30 uur
Vrijdag 27 oktober       van 16.00 – 17.30 uur
Vrijdag 17 november   van 16.00 – 17.30 uur
De laatste bijeenkomst, waarin de verhalen gepresenteerd worden, is op zondag 26 november, van 15.00 – 16.30 uur

Voor meer info zie: www.kinderboekwinkel.net

Training en coaching
Enne geeft trainingen en coaching op het gebied van presenteren en wetenschappelijk schrijven via Artesc. Daarin komen onderwerpen aanbod als: hoe gebruik ik mijn lichaam en mijn stem wanneer ik voor een grote groep mensen sta (theater). En ook: hoe bouw ik mijn verhaal op, hoe kan ik helder formuleren wat ik bedoel, hoe overtuig ik (schrijven).  Zij geeft training op universiteiten, Hogescholen en bij bedrijven. Ook individuele coaching is mogelijk. Voor meer informatie, mail naar: enne.koens@artesc.org