proza

Agenda

Ik ben Vincent en ik ben niet bang

In augustus 2017 ligt ‘Ik ben Vincent en ik ben niet bang’ in de winkel. Een boek over Vincent, die overleven tot zijn tweede natuur heeft gemaakt.

Hotel Bonbien

Hotel Bonbien was genomineerd voor de Boekenleeuw!  Dit is de Vlaamse prijs voor het best geschreven en mooiste Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken van de laatste anderhalf jaar. De andere genomineerden zijn Catharina Valckx, Toon Tellegen en Koos Meinderts. Uiteindelijk won Koos, maar Enne vond het een grote eer naast deze genomineerden op het podium te mogen staan.
Meer info: http://www.boekenbeurs.be/boekenleeuw-boekenpauw
In mei kreeg Hotel Bonbien de tweede prijs van de Vlaamse Kinderjury. Hotel Bonbien is ook in het Duits uitgegeven bij uitgeverij Gerstenberg.

Vlag, wimpel en Vlaamse Kinderjury

Op 10 mei jl. ontving ‘Sammie en opa’ de derde prijs van de Vlaamse kinderjury. Wat geweldig dat zoveel kinderen op het boek stemden. In de zomer van 2014 werd het boek ook al bekroond met een Vlag en Wimpel.

Sammie en opa

Sinds juni 2013 ligt het kinderboek Sammie en Opa in de winkel. Een ontroerend avontuur voor een kleinzoon en zijn Opa, voor 7+ De recensies zijn lovend. Hier is een interview te horen over het boek op RTV Utrecht. Vanaf 9 minuten en 20 seconden: http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/radiomutrecht/aan-tafel/20130913-1300

Jonge Jury 2013

In april 2013 won Enne Koens de Jonge Jury Debuutprijs voor Vogel. 

Komende zomer

Schrijven voor jeugd (12-19 augustus). Gruwelgedichten, fabels, dieren met menselijke eigenschappen, vreemde werelden, vriendschap, ouders, pratende huisdieren, tijdreizen: in verhalen voor de jeugd is alles mogelijk. Maar het schrijven ervan komt niet minder nauw. Sprookjes en fabels zijn voorbeelden van verhalen die juist heel betekenisvol gecomponeerd worden. En in jeugdliteratuur mag een (subtiele) moraal nog steeds. Een week waarin we ons gaan storten op het vinden van de juiste toon, het creëren van nieuwe helden en het uitproberen van heel veel verschillende vormen.

En verder…

Enne geeft les bij het Wilde Westen, UCK en HKU in Utrecht, Schrijversvakschool Amsterdam en de Stichting Buitenkunst. Ook geeft zij presentatietrainingen waarin schrijven en acteren als middel worden gebruikt het publiek te bereiken, via Artesc. Voor persoonlijke coaching op het gebied van presentatie of begeleiding bij de ontwikkeling van een manuscript of (theater)tekst neem contact op dmv het contactformulier.